Luach-Nadlan_MainPic עסקת נדל
Luach-Nadlan_MainPic עסקת נדל
פנייה לייעוץ אישי



    כיצד להתמודד עם צו הריסה מנהלי? (מדריך משפטי)

    כנראה שתשובה של "לא לבנות ללא היתר מלכתחילה" אינה ישימה ובייחוד לא בישראל, בה בניה חוקית והעלמת עין בוטה מהשלכותיה, הפכו זה מכבר למכת מדינה שהמחוקק עושה ככל שביכולתו כדי להתמודד עימה.

    אז אם כבר בניתם ללא היתר וקיבלתם צו הריסה מנהלי כיצד להתמודד ? קודם כל – לפעול במהירות האפשרית ורצוי לאחר קבלת ייעוץ משפטי מדויק שכן אמנם ניתן להביא לביטולו של הצו או לעיכוב ביצועו, אך רק במקרים מאוד ספציפיים ולכן המהירות והמומחיות פה הינן אקוטיות (!)

    כיצד להתמודד עם צו הריסה מנהלי? (מדריך משפטי)

    תוכן עניינים

    צו הריסה מנהלי – יעיל ומהיר

    צו הריסה מנהלי יוצא על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובניה ברשות המקומית בו התבצעה הבניה נשוא הצו, כאשר הבניה נעשתה ללא קבלת היתר, בסטייה מהיתר שניתן או בשימוש חורג (הפיכת דירת מגורים לקליניקה למשל).

    עו"ד המומלץ ישי מויאל מסביר כי מרגע שזוהתה אותה עבירת בניה (המהווה אף עבירה פלילית) ולאחר שיימסר תצהיר מהנדס המוכיח את אותה עבירה (בליווי פרטים מדויקים, תמונות או שרטוט של החריגה) יוצא צו הריסה מנהלי, אשר יהיה ניתן לבצעו לעיתים אף תוך 24 שעות (!) עד 30 ימים.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      .

      לכן – הכרחי לפעול במהירות ככל שניתן ולהגיש בקשה לעיכוב + הצו!

      לעיתים עבירות הבניה נעשו מתוך אי ידיעת החוק ולעיתים מתוך התעלמות מכוונת ממנו, כך או כך, מיום שהתקבל (וברוב המקרים הודבק) צו ההריסה, חייב להגיש בקשה לעיכוב או ביטול הצו במהירות האפשרית ועד 3 ימים מיום שנודע למבקש אודותיו.

      הבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי תוגש לבית המשפט לעניינים מקומיים, אך חיוני (ואף יותר מכך) להגיש ביחד עם הבקשה לביטול אף בקשה לעיכוב ביצוע של הצו שכן הבקשה לביטול לא מונעת מהרשות לבצע את הצו אף אם טרם התקיים דיון אחד בבקשת הביטול.

      איך נתמודד עם צו ההריסה בבית המשפט?

      על המבקש להוכיח לבית המשפט אחד מאלה:

      1. הצו הוצא בגין עבודות בניה שבוצעו בהתאם לדין – ישנן עבודות בניה שנקבע זה מכבר בחוק כי אם נבנות בהתאם לתקנים הקבועים בו אינן מצריכות היתר בניה מלכתחילה (כמו פרגולה או שיפוץ פנימי של דירה).
      2. עבודות הבניה בוצעו בהתאם להיתר / לא חרגו ממנו – להראות באמצעות חוות דעת מקצועית או ראיות בכתב שהובאו מטעם המבקש, כי בניגוד לנטען בתצהיר המהנדס, העבודות בוצעו בהתאם להיתר הבניה שניתן ולכן אין עילה למתן הצו.
      3. הרשות הפרה את חובותיה המנהליות – כידוע על רשות מנהלית חלות חובות תום לב מוגברות ולכן, ניתן להורות על ביטול צו אם יוכח כי הרשות פעלה בחוסר סבירות קיצוני, או בחוסר תום לב כלפי המבקש דווקא.

      למשל אם בבניין כל הדיירים ביצעו את אותה עבירת הבניה ורק כנגד המבקש הוצא צו הריסה.

      1. פגמים בצו ההריסה עצמו – ניתן לבטל צו אם לא עומד בדרישות מסוימות של מועדים מסוימים (לדוגמא אי אפשר להוציא צו הריסה מנהלי לבית אם חלפו מעל 30 ימים מיום שעברו להתגורר בו) או פרטים שחייבים להופיע בצו (כמו פרטי המבנה, ראיות וכיו"ב).

      ניתן לבטל צו אם לא עומד בדרישות מסוימות של מועדים מסוימים

      מה יבחן בית המשפט?

      בדונו בבקשת ביטול הצו, יבחן בית המשפט האם התקיימו אחת מעילות הביטול המנויות בחוק אך בנוסף, יבחן אף שיקולים נוספים כמו אינטרסים ציבוריים, או האם ניתן להכשיר את הבניה (למשל אם נבנה ספסל ציבורי לשימוש הכלל ללא היתר אך ניתן להכשירו, רוב הסיכויים שיבוטל הצו).

      ביטול צו הריסה מנהלי בייחוד כאשר ניתן לבצעו בתוך שעות עד ימים ספורים, אינו דבר של מה בכך ולכן כדאי להיעזר בשירותי עורך דין המנוסה בהגשות בקשות מעין אלו.

      *אנחנו עושים מאמץ לדייק ועדיין יובהר כי כל המופיע באתר Luach-Nadlan אינו מחליף ייעוץ משפטי, אין בו חוות דעת או המלצה. המסתמך על האמור – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-2316781 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף